Speurhondenschool

Haaglanden

Speurhondenschool

 


Praktijkspeuren is een te gekke uitdaging voor iedere hond, ongeacht leeftijd of ras.
Bij ons leert u samen met uw hond een "puzzel" op te lossen.


Praktijkspeuren, wat is dat?

Ongetwijfeld ziet u weleens op TV een politie hond een persoon vinden. Hoe leuk is dat om dat samen met uw eigen hond te doen?

Nog leuker is, u heeft daar echt geen getrainde hond voor nodig, uw eigen 4-voeter kan dit ook leren. Jong/oud, groot/klein, het maakt niet uit. Iedere hond kan speuren.

Zelfs honden die vanwege een blessure aan de riem moeten lopen, kunnen een "spoortje" lopen.

Praktijkspeuren is een samenwerking tussen hond en eigenaar. Samen met uw hond vormt u een team. De band die u samen met het speuren met uw hond op gaat bouwen, wordt sterker. Bij het speuren verbruikt uw hond veel energie. Een uur speuren staat gelijk aan een uur flinke beweging.


Hoe speurt een hond?

De hond heeft veel meer geurreceptoren dan de mens. De hond kan zelfs met beide neusgaten afzonderlijke geuren herkennen. Ook via de mond herkent de hond geur. Al deze informatie verwerkt de hond via de hersenen en gaat een geur herkennen.

Uw hond leert een achtergelaten geurspoor volgen dmv een spoorloper. Ieder mens of dier verliest huidschilfers. Deze huidschilfers laten een spoor achter die de hond kan volgen met zijn neus door middel van een zogenaamde geurbron. Niet alleen de huidschilfers spelen een belangrijke rol, ook de bodembeschadiging volgt de hond.

Is dat alles? Nee.... er komt zoveel meer bij kijken. Het "lezen" van uw hond, weersomstandigheden etc. etc.

Dat kunt u samen met uw hond bij ons leren. De hond zijn beloning is het vinden van de "vermiste" persoon. Voor de hond is dit dagelijkse kost, want er wordt heel wat afgesnuffeld.

Samen genieten in de natuur met uw hond, uw hond heeft een heerlijke tijd en u een goede workout. Dit alles in het prachtige Westduinpark t.h.v. de Kwartellaan te Den Haag.  Dit gebied heeft alles wat maar nodig is. Allerlei soorten ondergrond, hoogteverschil en afleidingen.


Wat heeft u nodig?

  • Een goed passende halsband en een tuig.
  • Een lange lijn van 10 meter
  • Stevige schoenen voor uzelf.


De lessen:

Wij starten met lessen medio maart 2020.

  • Lesdagen


Vrijdag  10.00 - 17.00  (2 plekken vrij) 

Zaterdag   12.00 - 17.00  (1 plek) PRIJSLIJST

 

  • 2 Introductie lessen voor 50 euro.
  • 1 uur les 40 euro
  • 10 lessen kaart 350 euro
  • 2 honden 1/2uur per hond 20 euro per half uur
  • Iedere les is een priveles.
  • U kunt iedere week lessen, maar ook om de week of met 2 honden ieder een half uur.

 

 


Locatie: